2012. október 9., kedd

Légy bárhol töltsd a telód a markodból!

Három szervezetnek köszönhetően elérhetővé vált egy új fejlesztésű üzemanyagcella, ami képes lesz feltölteni telefonjainkat és hordozható eszközeinket. A korábbiaknál biztonságosabb módon.

Versenyképes japán fejlesztés

Az említett szervezetek a japán ROHMAquafairy és a Kiotói Egyetem. Az általuk működtetett projektben elkészült üzemanyagcella fel tudja venni a versenyt a szárazelemek, a líthium-ion akkumlátorok és a metanolt használó üzemanyagcellák hátrányaival és képes mindet áthidalni. Ahol ezek a megoldások használhatósága a nulla felé közelít ott fog feltörni először a hidrogént alkalmazó találmány.



Egy kis technikai betekintés

Az itt látható kis összehasonlításban jól észlelhetőek a különbségek a táblázatot kép formában találtam a ROHM honlapján. Úgy vélem fordítást nem igényel az egyetemes mértékegységeknek és az átvett fogalmaknak köszönhetően. (Link a táblázatot tartalmazó teljes cikkhez.)

Performance Comparison

A teljesítményeket figyelembe véve egyértelmű győztesként könyvelhetjük el a hidrogén üzemanyagcellát. Több energia, kevesebb súly, tölteni nem kell, élettartama több mint húsz év (ez idő alatt minőségi változást nem mutat) és teljesen környezetbarát.
"Hidrogén generáló lap (2,9cc; 3g)"
"A hidrogén üzemanyagcella felépítése."


"Felejtsd el a hosszabbítót!"

Az előbbi bekezdésekben említettem, hogy több irányba ágaznak el a fejlesztések. Ide tartozik a nagyobb kapacitású generátorok gyártása ahol szintén komoly hangsúlyt kap a mobilitás, mert 3-4kg-os egy ilyen áramforrás (egy autó akksija ennek többszöröse). Ezekre a termékekre jövő év tavaszáig kell várnunk addig, is egy promó videót ajánlok mindenki figyelmébe ahol további hasznos információkat lehet megtudni a tárgyalt témával kapcsolatban.


Forrás:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése