2012. október 29., hétfő

Készül a billentyűzet és az egér konkurenciája

A csuklónkon hordozható új beviteli periférián dolgozik a Microsoft Resarch kutatócsapata. Az eddigi eszközöknél sokkal pontosabb koordinációt tesz lehetővé.

A Microsoft önmagát kritizálja

Az új kütyüt a Digits elnevezésű projekt fejlesztése. Állításuk szerint sokkal precízebb mozgások felismerésére lesz képes a kinect-nél (ami szintén az ő termékük). A kinect fejlesztői azonban, azzal takaróznak, hogy fejlesztés és optimalizáció kérdése az egész, ami nem történt meg.


A készülék tulajdonságai és működése

Az eszköz a kézfejünk gesztusait érzékeli. Valós időben figyeli a mozgását, és a feldolgozott adatok alapján küldi a gépnek az utasításokat. A szerkezet egy túlméretezett karórára emlékeztet: a csuklószorítót felcsatolva egy LED-sor világítja meg infravörös fénnyel a kézfejet, és egy infralézer pásztázza végig az ujjakat, ami egyúttal a távolságuk és a hajlásszögük alapján kiszámítja az aktuális állásukat is. A visszaverődéseket egy kamera dolgozza fel, ezután a rendszer szoftvere tizedmilliméteres pontossággal modellezi le a kéz 3D-s virtuális mását.





Az egyik fő cél, hogy állandóan lehessen viselni. Az prototípus még kábellel kapcsolódik a géphez, de a végterméket vezeték nélküliként és karóra méretűre kicsinyítve akarják, majd piacra dobni. A jelenlegi méretei se olyan nagyok már plusz további előnye az alacsony fogyasztás.



További fejlesztések ezen a területen

A Google fejlesztése ami a Project Glass nevet kapta. A képen egy előre tervezett dizájnt láthattok. A működése hangvezérléssel lesz megoldva és fel lesz ruházva a mai okostelefonok tudásával (ha nem még annál is többel).



A San Fransisco-i Leap Motion 3D mozgásérzékelő ami valósággá változtatja a "Különvélemény" című filmben látott számítógép irányítást. Az eszközt az asztalra kell helyezni mérete körülbelül mint egy rágósdoboz. Nagyon precíz a működése játékokhoz és 3D-s tervezéshez egyaránt ajánlják. Rendelésünket már leadhatjuk a weboldalukon mindössze 70$-ba kerül a "jövő" (természetesen plusz egyéb költségek).



Forrás:

További linkek:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése