2012. december 11., kedd

Könnyen tönkremegy a nyomtatott fegyver

Napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek a 3 dimenziós műanyagnyomtatók. Ezt a gyártási módot felhasználva a Wiki Weapon Project tagjai használható lőfegyvert nyomtattak.

Tesztelés


Egy AR-15-ös gépkarabélyt készítettek el a srácok. Azonban a tesztelés során csúfos kudarcot vallott a fegyver mert az első hat lövés után darabokra esett szét. A műanyag részek nem bírták el a terhelést. Ebből egyértelmű következtetést vontak le, hogy további finomítást igényel a tervezés és a nyomtatás.


Újratervezés


A következőnek csak bizonyos részeit készítik el a nyomtatóval a többit a bolti forgalomban kapható dolgokból állítják össze. A csapat szerint a problémát az okozhatta, hogy a fegyver visszarúgását a műanyag elemek rosszul viselték. A menetek, amik az AR-15-ös tokját csatlakoztatták a markolathoz és a válltámaszhoz, jól viselték azt a terhelést, ami az O-gyűrűnek már sok volt.
Fontos megemlíteni, hogy a mostani tesztelésnél az első modellt vizsgálták tehát számíthatunk további fejleményekre a későbbieknél. Egy korábban készített .22-es kaliberű kisebb tűzerővel rendelkező pisztoly sokkal jobban szerepelt, ugyanis 200 lövést adtak le vele a tesztelése során.

Háttérinfó a nyomtatóról


"A 3D nyomtató egy olyan eszköz, ami háromdimenziós tárgyakat képes alkotni térbeli digitális modellekből. Jelenlegi fő alkalmazásterülete a gyors prototípuskészítés, de a technológia fejlődésével az ipari alkalmazásra is lehetőség nyílhat." - részlet a wikipédián szereplő szócikkből


A készítő csapat szerint a boltokban már kaphatóak olyan nyomtatók amelyek, sokkal jobban alkalmasak fegyvergyártásra, de a munkájuk egyelőre fel lesz függesztve a közeledő vizsgaidőszak miatt.

Forrás:
További linkek:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése